igotoworld.com

Шостий апеляційний адміністративний суд задовольнив скаргу Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища України та відмовив у погодженні проекту, яким зменшується протяжність морського узбережжя Одеси, повідомили в міністерстві.

«Шостий апеляційний адміністративний суд на засіданні 14 січня задовольнив апеляційну скаргу Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища, скасував рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 26.09.2019 року та відмовив у задоволенні позову ТОВ «Інагро Груп», - йдеться у повідомленні.

Читайте такожДля відновлення від наслідків пожеж Австралії може знадобитися ціле століття - ЗМІ

Відео дня

Зазначається, що міністерство відхилило узгодження "Проекту землеустрою щодо організації і встановлення меж територій земель водного фонду і водоохоронної зони вздовж Чорного моря і території міста Одеси", яким передбачалося скорочення протяжності морського узбережжя Одеси з 210 га до 70 га. Надалі, у вересні "Інагро Груп" звернулося до суду з вимогою відновити дію цього проекту.

Окружний адмінсуд Києва задовольнив позов "Інагро Груп" частково, визнавши протиправними дії Мінекоенерго. Потім міністерство звернулося до Шостого апеляційного суду і оскаржило винесене рішення.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2019 року в Білгород-Дністровському районі Одеської області двом місцевим депутатам повідомили про підозру в заволодінні 1,5 га узбережжя вартістю 4 млн грн.

Зокрема, підозру повідомлено колишньому секретарю Затоківської селищної ради та колишньому голові його постійної депутатської комісії, які зараз є депутатами цієї ради.

Підозрювані заволоділи 17 земельними ділянками загальною площею 1,5 га, які згодом оформили на своїх родичів і близьких знайомих.