З мошками краще боротися натуральними засобами, порадив експерт / фото pixabay.com

У північних областях України мешканців "атакують" мошки, науковці радять захищатися від комах не репелентами.

Мошки звикають до репелентів, тому з ними краще боротися такими натуральними засобами як пижмо, полинь, гвоздична олія та ванілін, розповів завідувач кафедри екології та охорони природи Національного університету "Чернігівський колегіум" імені Тараса Шевченка Юрій Карпенко, повідомляє ТСН.

За його словами, однією з причин великої кількості мошок є те, що не всі переліткі птахи, які ними харчуються, прилетіли. "Багато птахів, особливо оці перелітні, на шляхах міграційних, у нас тут Дніпровський міграційний шлях, і по Десні мігрують, а це все прикордоння, коли воно бомбить, горить все, це все фактор неспокою і це фактор такий лімітуючий", - зазначив експерт.

Відео дня

Як захиститися від комах - що повідомлялося

Найчастіше люди цікавляться, як захиститися від комарів. УНІАН писав, що засоби захисту від цих комах бувають натуральні та синтетичні.

Синтетичні засоби від комарів, зокрема, - це спреї, гелі та креми. А от натуральними "ворогами" цих комах є, у тому числі дим, герань, календула, а також ефірні олії, наприклад, кедрова, евкаліптова й анісова.

Вас також можуть зацікавити новини: