скріншот

Зима близько, і зірка «Ігри престолів» Ніколай Костер-Вальдау дійсно хоче, щоб люди почали серйозно ставитися до зміни клімату, пише Realist.

Костер-Вальдау, який грає Джеймі Ланністера в головному хіті HBO, також є послом доброї волі Програми розвитку ООН. 47-річний актор виступив на «Соціально корисному саміті» американського видання Mashable і обговорив з журналістами, як зміни клімату пов'язані з популярним серіалом.

Читайте такожТрамп передумав виходити з кліматичної угоди, у Білому домі заперечують - ЗМІ

Відео дня

Коли журналісти запитали Костера-Вальдау про фанатську теорію, згідно з якою «Гра престолів» є алегорією для змін клімату, він відповів: «Я не знаю, чи думав про це Джордж Мартін, коли 20 років тому починав книгу, але абсолютно очевидно, що ми стикаємося із загрозою, можливо, навіть більш серйозною, ніж білі ходоки».

Актор бачив руйнівні наслідки зміни клімату на батьківщині своєї дружини в Гренландії. «Кілька років тому вона їздила додому, після чого подзвонила мені в сльозах і сказала: „Крига скресла“. Звичайно ж, це змінило спосіб життя місцевого населення».

Проблема зміни клімату в США стала особливо актуальною після того, як в червні 2017 року президент Дональд Трамп відмовився виконувати умови Паризького угоди — основного договору, який зобов'язує країни боротися з глобальним потеплінням.