Керівництво "Рівнеазоту" поводиться дивно / УНІАН, Синиця Олександр

На підприємство "Рівнеазот", де стався викид нітрозних газів, не допустили екологів. Тепер вони готують документи, аби все ж провести там перевірку.

Про це йдеться у сюжеті ТСН. Наразі фахівці з'ясовують, чи забруднений ґрунт на десятки кілометрів довкола заводу. Результати будуть за кілька днів.

Позапланові інспекції планують і на інших хімзаводах України. Спеціалісти також з'ясовуватимуть, чому про надзвичайну ситуацію на "Рівнеазоті" не повідомили екстрені служби, а вони дізналися про це через соцмережі. 

Відео дня

"Керівник підприємства чи відповідальна особа повинні відразу повідомити про аварію. Фактично ж наші служби знали від засобів масової інформації. Інспектори виїхали, а не були допущені до перевірки. Це найбільше обурює", - наголосив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський. 

Читайте також"Можливі кислотні дощі - беріть парасольки": синоптики дали рекомендації у зв'язку з аварією на "Рівнеазоті"

Аварія на «Рівнеазоті»

Як повідомляв УНІАН, 20 липня на підприємстві "Рівнеазот" в цеху з виробництва азотної кислоти сталася розгерметизація трубопроводу. В результаті надзвичайної ситуації стався разовий викид нітрозних газів. Наслідки НС ліквідовано. Жертв та постраждалих немає.

Поліція відкрила провадження за ч. 1 ст. 273 КК України (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах).

Голова Держекоінспекції Андрій Мальований заявив, що після аварії на "Рівнеазоті" в обласному центрі та прилеглих населених пунктах перевищення гранично допустимих концентрацій небезпечних речовин у повітрі не виявлено.

У ДСНС також запевнили, що жодної загрози населенню через аварію на підприємстві немає.

За словами міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, попередня причина аварії: невідповідність матеріалу трубопроводу заявленим характеристикам виробника, а також корозія ділянки трубопроводу.