/ snegidhi.com

Про це розповів глава російської делегації міністр природних ресурсів і екології РФ Сергій Донський, повідомляє ТАСС.

"Ми плануємо обговорити проблематику не тільки водних ресурсів, але і екології, тому що взаємозв'язок раціонального використання природних ресурсів і впливу на навколишнє середовище дуже сильний, і тут необхідно організувати взаємодію всіх країн", - зазначив міністр.

Читайте такожУ штаті Колорадо випущені в озеро золоті рибки загрожують місцевій водній екосистемі

Відео дня

Оскільки, за його словами, водні ресурси не мають чітких меж, то дуже важливо, щоб усі країни були націлені на їх збереження, а "у разі використання робили це раціонально і з мінімальним впливом на навколишнє середовище". "Дуже важливо зберігати баланс між тим, що ми хочемо використовувати для розвитку економіки, і тим, що використання водних ресурсів не повинно обмежувати можливості майбутніх поколінь", - зазначив Донський.

За його словами, делегація РФ також планує поінформувати учасників про хід переговорів з монгольською стороною про будівництво гідротехнічних споруд на річці Селенга, що впадає в Байкал, яке може призвести до погіршення екологічної ситуації на озері.

ВВФ і приурочена до нього Всесвітня водна виставка пройдуть з 12 по 17 квітня в південнокорейських містах Тегу і Кенджу.