Люди вишикувалися на перехресті кордонів Німеччини, Нідерландів та Бельгії / фото dw.com

Активісти з Німеччини, Нідерландів та Бельгії об’єдналися сьогодні у «живий ланцюг» і вимагають негайно закрити два реактори атомних електростанцій у Бельгії.

Як передає Deutsche Welle, «живий ланцюг» протесту об'єднав опонентів використання ядерної енергії з трьох країн, які вийшли на акцію проти роботи бельгійських АЕС у Тіанжі та Дулі.

Вони вишикувалися на перехресті кордонів Німеччини, Нідерландів та Бельгії, вимагаючи закриття реакторів. За даними організаторів акції, на маніфестацію прийшли близько 50 тисяч осіб.

Відео дня

Читайте такожКабмін схвалив зміни в програму зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС

Демонстранти закликали негайно припинити роботу атомних реакторів «Тіанж-2» та «Дул-3» з міркувань безпеки. Повідомляється, що в обох установках є проблеми через наявні мікротріщини.

«Живий ланцюг» простягнувся на відстань близько 90 км від АЕС «Тіанж» у бельгійському Юї через Льєж та Нідерланди до німецького Аахена.

Нагадаємо, що міський регіон Аахена позивається проти бельгійської АЕС у Тіанжі, якій вже понад 30 років. Водночас у низці країн Європи, зокрема, у Німеччині, Франції та Швейцарії діють програми щодо поступової відмови від атомної енергетики.