У Львові проведуть флешмоб проти спалювання трави

Захід приурочено до відзначення в області Дня довкілля, повідомляє департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації.

Метою проведення заходу є привернення уваги населення до значної шкоди на довкілля спалювання сухої рослинності, шляхом розповсюдження буклету «Ні підпалам» (розроблений Бюро УГКЦ з питань екології), що сприятиме розвитку екологічної свідомості громадян.

Читайте такожУ церкві закликали українців не нести на кладовища штучні квіти та вінкиТакож під час флешмобу буде проведено театралізоване дійство «Ні підпалам», за участю студентів Бродівського педагогічного коледжу ім. М.Шашкевича. 

Відео дня

Організатори акції: Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації, Бюро УГКЦ з питань екології та Національний природний парк «Північне Поділля».

За даними організаторв, традиційне в Україні спалювання сухої трави вкрай шкідливе для флори, мікрофлори та фауни територій, де проводять підпали, а також збільшує кількість шкідливих викидів в атмосферу.