Ілюстрація REUTERS

Інвестиційна компанія Dragon Capital оголосила про продаж усієї своєї частки у провідній українській компанії з виробництва продуктів харчування "Чумак" найбільшій агропромисловій компанії Delta Wilmar, повідомила прес-служба Dragon Capital.

Читайте такожВ Україні прискорилося зростання цін: що найбільше подорожчало

"Dragon Capital оголошує про продаж усієї своєї частки у компанії "Чумак", провідного українського виробника фірмових продуктів харчування, компанії Delta Wilmar - українській філії Wilmar International, одній із найбільших агропромислових компаній в Азії", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

За словами генерального директора ік Dragon Capital Томаша Фіали, інвесткомпанія підтримувала "Чумак" протягом останніх десяти років.

"Чумак" є провідним виробником продуктів харчування з культовим брендом і доступом в кожну українську сім'ю. Це ідеально відповідає стратегії нашої групи, яка передбачає подальшу інтеграцію в харчову промисловість з високою доданою вартістю", - підкреслив директор Delta Wilmar Юрій Голянич.

Довідка УНІАН. Компанія «Чумак» - один із найбільших національних виробників продуктів харчування. Компанія була заснована в 1996 році шведськими бізнесменами Карлом Стуреном і Йоханом Боденом. Компанія виробляє кетчуп, майонез, соуси, консервовані овочі, томатну пасту, макарони, соки і соління під однойменною торговою маркою.

У березні 2008 року інвесткомпанія Dragon Capital , East Capital Bering Ukraine Fund повідомили про спільне придбання 70% акцій «Чумак».

Wilmar International Limited заснована у 1991 році зі штаб-квартирою в Сінгапурі і сьогодні є провідною азіатською агропромисловою групою. Wilmar є однією з найбільших за ринковою капіталізацією компаній, що торгуються на сінгапурській фондовій біржі. Діяльність компанії включає виробництво пальмової олії, переробку олійних культур, рафінування харчових масел, рафінування цукру, виробництво споживчих товарів, спеціальних жирів, олеохімікатів, біодизелю і добрив, а також борошно- і рисомельне виробництво. Група має понад 500 заводів і широку дистриб'юторську мережу, що охоплює Китай, Індію, Індонезію і близько 50 інших країн і регіонів. В Україні група працює з 2004 року з Delta Wilmar, яке є спільним підприємством Wilmar International Ltd і Delta Exports Pte Ltd, Сінгапур.