Ілюстрація REUTERS

Компанія Dragon Capital Investments Limited, яка входить до групи компаній Dragon Capital, завершила операцію з придбання логістичного комплексу «Арктика» в селі Софіївська Борщагівка під Києвом у державного «Ощадбанку».

Читайте такожІнвесткомпанія Dragon Capital купила найбільший бізнес-парк Києва

Як повідомила прес-служба компанії Dragon Capital, введений в експлуатацію в 2011 році логістичний комплекс класу А загальною площею 21,5 тис. кв. м був придбаний у «Ощадбанку» через електронний майданчик для торгів OpenMarket (державне підприємство «СЕТАМ»).

Відео дня

У повідомленні з посиланням на керуючого директора з прямих інвестицій Dragon Capital Володимира Тимочка підкреслюється, що логістичний комплекс «Арктика» стане дев'ятим у цілому і другим з можливістю холодного зберігання об'єктом у портфелі складської нерухомості компанії, який за останні 2,5 року досяг 300 тис. кв. м, у тому числі 40 тис. кв. м складів холодного зберігання.

«Зростання попиту на складські приміщення, зумовлене зростанням підприємств онлайн- і традиційної роздрібної торгівлі, робить цей сегмент комерційної нерухомості привабливим для інвестицій. Після придбання «Арктики» складські площі становлять 48% нашого портфеля комерційної нерухомості», - цитує прес-служба Тимочка. 

Крім того, в повідомленні з посиланням на заступника голови правління «Ощадбанку» Андрія Стецевича зазначається, що продаж даного логістичного комплексу став для фінустанови найбільшою за ціною реалізації операцією з відчуження непрофільного активу, який був придбаний у власність в рахунок погашення заборгованості за наданим кредитом.

«Ця угода є закономірним продовженням успішної і наполегливої роботи державного банку з проблемними та непрофільними активами, що проводиться протягом останніх п'яти років. Ми в черговий раз підтвердили дотримання принципів прозорості та відкритості продажу майна банку виключно за ринковими цінами», - наводяться в повідомленні слова Стецевича.

При цьому в прес-релізі не вказується вартість угоди.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці жовтня 2018 року державний «Ощадбанк» виставив на продаж торгово-логістичний центр «Арктика» за стартовою ціною 195 млн грн через електронний майданчик для торгів OpenMarket (держпідприємство "СЕТАМ").

Лот включав комплекс із зберігання продуктів харчування з допоміжними будівлями і спорудами, рибний ярмарок, адміністративний корпус, механічну майстерню, рухоме майно - силове електротехнічне та холодильне обладнання на базі компресорних станцій, а також земельні ділянки.

У березні 2018 року компанія Dragon Capital Investments Limited придбала торгово-розважальний центр Victoria Gardens у Львові у двох турецьких приватних інвесторів.

Довідка УНІАН. Інвестиційна компанія Dragon Capital заснована в 2000 році і спеціалізується на інвестиційно-банківських і брокерських послуг для корпоративних і приватних клієнтів. Міноритарним пакетом Dragon Capital з 2007 року володіє один із найбільших світових банків Goldman Sachs. Генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала є президентом Європейської Бізнес Асоціації в Україні.