Ілюстрація REUTERS

Українське державне підприємство «Аграрний фонд», що займається форвардними закупівлями, сплатило державі дивіденди в розмірі 132,3 млн грн за результатами діяльності підприємства за 2018 рік, повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Читайте такожКабмін затвердив фінплан "Аграрного фонду"

Згідно з повідомленням, сума дивідендів у розмірі 90% від чистого прибутку була нарахована згідно з постановою Кабміну. Такий базовий норматив виплати дивідендів встановлений для підприємств, частка держави в яких становить 100%, та які в 2018 року отримали чистий прибуток у розмірі, що перевищує 50 млн грн. Згідно з постановою, дивіденди необхідно сплатити до 1 липня 2019 року. «Аграрний фонд» сплатив дивіденди майже на місяць раніше терміну, встановленого урядом.

Відео дня

«За підсумками 2018 дохід «Аграрного фонду» становив 6,9 млрд грн, а чистий прибуток - 147 млн грн. Крім того, в 2018 році товариство сплатило податків, зборів та інших обов'язкових платежів на суму 1,63 млрд грн», - сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, державне підприємство з форвардних закупівель "Аграрний фонд" перерахувало до держбюджету на 71 млн грн дивідендів за підсумками діяльності підприємства за 2017 рік, повідомила прес-служба компанії.