Ілюстрація / REUTERS

Прибутковість виробництва молока в Україні в липні 2019 року збільшилася на 33,6% у порівнянні з аналогічним місяцем минулого року.

Читайте такожХліб в Україні за рік подорожчав на 60%

Про це повідомив економіст інвестиційного центру Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO) Андрій Ярмак на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

"Умовна прибутковість виробництва молока в комерційних господарствах України (УМІ, індекс умовної прибутковості виробництва молока) була в липні 2019 року вже на 33,6% вище, ніж торішня в тому ж місяці", - написав Ярмак.

Крім того, за словами експерта, прибутковість виробництва молока в Україні в липні зросла у порівнянні з червнем поточного року на 2,8% і була на 23% вищою, ніж у середньому за останні сім років для цього місяця. При цьому, за період січень-липень цього року прибутковість виробництва молока була на 16,4% вище торішнього показника за аналогічний період.

Ярмак зазначив, що причиною зростання умовної прибутковості виробництва молока в Україні стало зростання цін на цю продукцію та зниження цін на корми.

Водночас, за словами експерта, в серпні умовна прибутковість молока може зрости під впливом його дефіциту, що також може стати причиною ще більшого зниження експорту з України молокопродуктів.

Як повідомляв УНІАН, прибутковість виробництва молока в Україні у 2018 році скоротилася на 14,1%.

Виробництво молока в Україні у 2018 році скоротилося на 2% - до 10 мільйонів тонн.