Ілюстрація REUTERS

Бізнес-співтовариство стурбоване можливістю ліквідації Міністерства аграрної політики та продовольства і його приєднанням до інших міністерств або відомств, повідомила прес-служба Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА).

Читайте такожАграрне міністерство: ліквідувати не можна реформувати (рос.)

"Бізнес-співтовариство Європейської Бізнес Асоціації стурбоване можливістю ліквідації Мінагропроду і його приєднанням до інши міністерств або відомств (ідея об'єднання звучить в інформаційному просторі)", - сказано в повідомленні.

Відео дня

У прес-службі підкреслили, що агросектор є важливою складовою економічного розвитку і гарантом продовольчої безпеки країни. Сьогодні Україна входить в перелік найбільших експортерів агропродукції в світі.

"Аналізуючи світовий досвід, варто відзначити, що країни Європейського Союзу, США, Китай, Канада та інші мають аграрні міністерства. На глобальному рівні в структурі ООН є також окрема організація - ФАО. Всі ці структури відіграють важливу роль у формуванні аграрної політики, гарантуванні продовольчої безпеки, стимулюванні розвитку, розробці розумних регуляцій, в тому числі для ефективної роботи бізнесу", - відзначили в прес-службі.

За словами виконавчого директора Європейської Бізнес Асоціації Анни Дерев'янко, бізнес-спільнота сподівається, що нова політична команда прийме рішення після ретельного вивчення світового досвіду, зважить всі за і проти, проаналізує, чи дійсно нова ідея буде корисною для країни, і оцінить можливі наслідки для галузі.

"Говорячи про бізнес, для компаній дуже важлива ефективність роботи, якість сервісів, прозорість процесів. І варто зазначити, що протягом останніх декількох років, на думку компаній - членів Асоціації, комунікація з міністерством здійснювалася дійсно на високому рівні", - наводяться в повідомленні слова Дерев'янко.

Таким чином, підкреслили в прес-службі, враховуючи обсяги розвитку і потенціал аграрної галузі, інтереси агросектору треба належним чином представити в уряді окремою структурою.

Як повідомляв УНІАН, раніше українські тваринники також застерегли президента України Володимира Зеленського від ліквідації Міністерства аграрної політики та продовольства.

Заступник голови Офісу президента України Руслан Рябошапка в липні заявив, що в майбутньому кількість міністерств буде мінімізовано.

9 липня в ефірі одного з телеканалів прем'єр-міністр України Володимир Гройсман висловив думку, що в майбутньому слід скоротити кількість міністерств до 12 з нинішніх 19 з метою оптимізації роботи всього уряду.