Законопроект вводить кілька нових термінів / Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів схвалив законопроект, яким пропонується знизити податкове навантаження на сільськогосподарські кооперативи.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Читайте такожУ Мінекономіки назвали вартість гектару після запуску ринку землі

Відео дня

"У зв'язку з оновленням законодавства про сільськогосподарську кооперацію виникла необхідність у внесенні змін до деяких положень Податкового кодексу України. Реалізація цього документа знизить податкове навантаження на членів сільськогосподарських кооперативів, сприятиме активізації їх господарської діяльності", - наводить прес-служба слова Ігоря Петрашка.

Зокрема, в Податковому кодексі терміни "сільськогосподарський виробничий кооператив" і "сільськогосподарський обслуговуючий кооператив" будуть замінені на терміни "сільськогосподарський кооператив, що діє без мети отримання прибутку" і "сільськогосподарський кооператив, що діє з метою отримання прибутку".

Також законопроект вводить новий термін - "Патронажні дивіденди сільськогосподарського кооперативу, що діє з метою отримання прибутку".

Крім того, він скасовує податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) із коштів, отриманих фізичною особою-членом кооперативу, що діє без мети отримання прибутку, який повертається йому як надлишково сплачена ним вартість наданих кооперативом послуг.

Хронологія подій

У липні 2020 року Верховна Рада України прийняла закон про сільськогосподарську кооперацію, який регулює правовідносини щодо створення, діяльності та припинення сільськогосподарських кооперативів у країні.