ВАТ "Тамбовский хлебокомбинат" розпочало виробництво квадрокоптерів для ведення загарбницької війни в Україні / фото УНІАН

На тлі повномасштабного російського вторгнення в Україну агресор почав переводити російські хлібокомбінати на виробництво безпілотників.

Як повідомляє "Коммерсант", ВАТ "Тамбовский хлебокомбинат" розпочало виробництво квадрокоптерів для ведення загарбницької війни в Україні.

Розгорнуті потужності дозволяють збирати за місяць до 200 найпростіших дронів для спостереження. Першу партію з 16 дронів, вироблених на хлібозаводі, агресор планує відправити в Україну найближчими днями.

Відео дня

Під виробництво квадрокоптерів на хлібозаводі відвели цех. Частину комплектуючих для дронів хлібозавод закуповує, частину друкує на 3D-принтері. Вироблені на заводі вироби отримали назву "Бекас".

Війна в Україні та падіння російської економіки

Після нападу на Україну вперше за сто років Росія оголосила дефолт за суверенним боргом.

У грудні 2022 року, після того, як нафтові санкції ЄС проти Росії набули чинності, російські акції показали найбільше в світі річне падіння.

За рік війни в Україні Кремль в два рази збільшив таємні витрати бюджету. Засекречені витрати агресора до 24 березня зросли до 31 млрд доларів. Плани, викладені на 2023 рік, передбачали що четверта частина бюджету РФ буде засекречена.

Вас також можуть зацікавити новини: