Ілюстрація REUTERS

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» з 1 квітня знижує мінімальні ціни на природний газ для промислових споживачів на 19% порівняно з березнем – до 7188 грн з 8886 грн за тис. кубометрів, йдеться в повідомленні компанії.

Читайте такожСтала відома ціна імпортного газу для України в лютому

Максимальні ціни для промспоживачів з 1 квітня будуть знижені на 23,6% - до 7749,6 грн з 9792 грн за тис. кубометрів газу.

Відео дня

Як відзначили в компанії, цінові пропозиції «Нафтогазу» диференційовані залежно від обсягів закупівлі та умов оплати.

Якщо покупець не має заборгованості перед «Нафтогазом» або купуватиме не менше 50 тисяч кубометрів газу на місяць, то для нього встановлюється мінімальна ціна. У всіх інших випадках застосовується вища  ціна. Всі ціни вказані з урахуванням ПДВ.

Також "Нафтогаз України" з 1 квітня 2019 року знизив ціну газу на квітень для своїх побутових споживачів у Кіровоградській області та інших регіонах на 2%.

Крім того, "Нафтогаз" не буде встановлювати максимально можливу торговельну націнку постачальника, дозволену законодавством.

"Таким чином, кінцева ціна газу для побутових споживачів ГПК «Нафтогаз України» становитиме 8,38 грн за куб. м замість 8,55 грн за куб. м (включно з ПДВ та витратами на його транспортування магістральними та розподільними трубопроводами)", - йдеться в повідомленні.

19 жовтня 2018 року Кабінет міністрів підвищив ціну на газ для населення на 23,5% з 1 листопада 2018 року – до 8550 грн за тисячу кубометрів.

Як повідомляв УНІАН, 14 березня голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявив, що ціна газу на європейському ринку впала нижче вартості газу для населення в Україні, яку своєю постановою від 19 жовтня минулого року встановив Кабмін. Він також повідомив, що "Нафтогаз", з метою створення конкурентних відносин на ринку газу для населення, запропонував уряду скасувати режим спеціальних зобов'язань, щоб у людей з'явилася можливість вибирати постачальника, який запропонує найкращу ціну, як це зараз відбувається на ринку промислових споживачів.

Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.