Загалом цьогоріч компанія виплатить до бюджету 7,3 мільярда гривень ренти / фото УНІАН

Найбільша нафтовидобувна компанія "Укрнафта" в січні-червні 2019 року сплатила до бюджетів усіх рівнів 3,82 мільярда гривень ренти за видобуток нафти та газу, з цієї суми 191,2 мільйона гривень були спрямовані до місцевих бюджетів, повідомляє прес-служба компанії.

Читайте також"Укрнафта" перемогла Росію в міжнародному арбітражі

Згідно з повідомленням, найбільші суми отримали громади та бюджети Сумської (81 мільйон гривень), Івано-Франківської (42 мільйони гривень) та Полтавської (31,2 мільйона гривень) областей.

Відео дня

Повідомляється, що за червень від "Укрнафти" до державного та місцевих бюджетів різних рівнів надійшло 547,7 мільйона гривень рентної плати за користування надрами за зобов'язаннями, в тому числі 27,4 мільйона гривень - до місцевого бюджету.

Зазначається, що в річному плані "Укрнафти" передбачено, що протягом 2019 року компанія загалом виплатить 7,3 мільярда гривень ренти, отже, до бюджетів областей, районів та громад мають надійти 365 мільйонів гривень доходів від рентних платежів.

Як повідомляв УНІАН, станом на 26 липня "Укрнафта" зупинила роботу дев'яти свердловин в Івано-Франківській області через те, що місцеві жителі, вимагаючи зробити ремонт дороги, перекрили єдиний під'їзний шлях до об'єктів.

З кожним днем збитки зростають, а з ними зростають і втрати держави, зменшуються податкові надходження до місцевого бюджету.

"Укрнафта" у 2018 році сплатила до бюджетів всіх рівнів 7,8 мільярда гривень ренти за видобуток нафти та газу, що на 36,7% більше показника за 2017 рік, з цієї суми 389,3 мільйона гривень були спрямовані до місцевих бюджетів.

Довідка УНІАН. "Укрнафта" - найбільша публічна нафтогазова компанія України. На її частку припадає 68% видобутку нафти та конденсату, а також 11% видобутку газу в Україні. "Укрнафта" є одним з найбільших гравців на роздрібному ринку нафтопродуктів України: компанії належать понад 560 АЗС по всій території країни.

Акції "Укрнафти" включені в лістинг Української біржі (УБ) і фондової біржі ПФТС (м. Київ). Депозитарні розписки на акції "Укрнафти" торгуються на Франкфуртській фондовій біржі.