Ілюстрація REUTERS

Розслідування факту розтрати 8,6 млн грн підприємства «Центргаз», що входить до складу «Кіровоградгазу» (51% акцій належать НАК «Нафтогаз України»), завершено, обвинувальний акт щодо колишнього керівника підприємства прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури направили до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Читайте такожНАБУ скерувало до Антикорупційного суду справу щодо розкрадання 98 мільйонів гривень "Укрзалізниці"

Про це повідомила прес-служба Національного антикорупційного бюро України.

Відео дня

Повідомляється, що обвинуваченому інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

«Слідство встановило, що колишній керівник напередодні звільнення від займаної посади, влітку 2017 року, уклав договір на закупівлю очолюваним ним підприємством 1,3 млн куб. м газу за 9,035 млн грн у комерційної компанії на обтяжливих для «Центргазу» умовах. За цим договором «Центргаз» повинен був здійснити повну передоплату, в іншому випадку продавець звільнявся від поставки, а держпідприємство зобов'язувалося сплатити штраф у розмірі 100% вартості газу. Будучи обізнаним з цими умовами, колишній керівник «Центргазу» розпорядився перерахувати постачальнику газу лише частину суми в розмірі 8,6 млн грн. Тим самим вчинив розтрату коштів підприємства, адже газ за таких умов «Центргаз» не отримав», - сказано в повідомленні.

Зазначається, що розслідування наведених фактів проводилося з квітня 2019 року.

Довідка УНІАН. Підприємство «Центргаз» є постачальником газу для більшості споживачів Кіровоградської області - населення, бюджетних організацій, комунально-побутових підприємств).

«Кіровоградгаз» - газопостачальне підприємство, контрольний пакет акцій (51%) якого належить «Нафтогазу України».

НАК «Нафтогаз України» – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.