Ілюстрація REUTERS

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" залучить голландську компанію Van Holland Gijzen Advocaten en Notarissen (HVG Law LLP) до надання юридичної підтримки процесу реструктуризації компанії для відділення газотранспортної системи України (анбандлинга) за 350 тисяч євро.

Читайте такожГТС України після відділення має залишитися в держвласності - прем'єр

За інформацією в системі державних закупівель Prozorro, тендерний комітет НАК прийняв рішення укласти з компанією відповідний договір строком до кінця 2020 року.

Відео дня

Відповідно до тендерної документації, HVG Law має надати юридичні послуги з питань, пов'язаних з процедурою проведення анбандлінгу "Нафтогазу", з метою виконання вимог відділення та незалежності оператора газотранспортної системи (ГТС) відповідно до закону "Про ринок природного газу" та законодавством Європейського Союзу.

Також HVG Law повинна буде супроводжувати процес залучення кваліфікованого партнера до управління газотранспортною системою України.

Як повідомляв УНІАН, 18 жовтня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект, яким передбачається відділення газотранспортної системи України (ГТС) від Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" (анбандлінг), при цьому об'єкт залишиться у власності держави.

Відділення ГТС в нову юрособу і залучення європейського партнера до її управління необхідні для того, щоб європейські компанії змогли в майбутньому купувати газ на східному кордоні України, а потім транзитом передавати його на європейський ринок, зберігши обсяги транзиту після завершення чинного контракту з "Газпромом".