Ілюстрація REUTERS

Верховна Рада прийняла у другому читанні і в цілому законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України, якими передбачається звільнення від оподаткування процедури передачі майна Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» в процесі відділення газотранспортної системи.

Читайте такожсхвалила Нацкомісія тарифи для «Оператора ГТС України»

Як передає кореспондент УНІАН, за відповідний законопроект 2359-1 проголосували 328 депутати за необхідного мінімуму в 226 голосів.

Відео дня

Доповідаючи по законопроекту народний депутат Ярослав Железняк зазначив, що під час доопрацювання документа були враховані правки депутатів, а законопроект дає можливість завершити процедуру відділення газотранспортної системи від НАК «Нафтогаз України».

«Законопроект дає можливість завершити цю складну процедуру анбандлінгу. Наш комітет рекомендував прийняти законопроект», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 14 листопада Верховна Рада прийняла за основу законопроект№ 2359-1, якими передбачається звільнення процедури передачі Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» від оподаткування майна в процесі відділення газотранспортної системи.

Голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев зазначив, що цей законопроект приймається в пакеті з законом про поділ НАК «Нафтогаз України» (анбандлінг) і є технічним.

31 жовтня Верховна Рада України прийняла закон, яким передбачається відділення газотранспортної системи України (ГТС) від Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» (анбандлінг). Закон підписаний президентом і набув чинності.