Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до Податкового кодексу України, якими передбачається звільнення від оподаткування процедури передачі майна Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" в процесі відділення газотранспортної системи.

Читайте такожУ "Нафтогазі" розкритикували анбандлінг за моделлю Кабміну - "Газпром" може відсудити $3 мільярди

Про це свідчать дані на сайті Верховної Ради.

Відео дня

В картці законопроекту зазначається, що 9 грудня закон № 2359-1 повернуто з підписом президента.

Як повідомляв УНІАН, 3 грудня Верховна Рада прийняла відповідний закон у другому читанні та в цілому.

Голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев зазначив, що цей законопроект приймається в пакеті з законом про поділ НАК "Нафтогаз України" (анбандлінгу) та є технічним.

31 жовтня Верховна Рада України прийняла закон, яким передбачається відділення газотранспортної системи України (ГТС) від Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" (анбандлінг). Закон підписаний президентом і набув чинності.

Раніше Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" затвердила ринкову вартість активів, які використовуються у процесі діяльності з транспортування газу, в 3,2 мільярда гривень, а також доручила держкомпанії "Укртрансгаз" передати активи новій компанії "Оператор ГТС України" (ОГТСУ).