Ілюстрація REUTERS

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» та компанія «Майкрософт Україна» розглядають можливість співпраці з метою цифрової трансформації ІТ-функції групи «Нафтогаз» шляхом впровадження інформаційних технологій та ефективних процесів.

Читайте також«Нафтогаз» вестиме переговори з «Газпромом» для узгодження умов транзиту газу

У повідомленні НАК йдеться, що документ про створення стратегічного партнерства підписали керівники двох компаній.

Відео дня

«Враховуючи наявний досвід співпраці Microsoft з світовими лідерами нафтогазової промисловості, ми маємо намір спільно впроваджувати кращі практики в сфері ІТ і автоматизації, підвищувати операційну ефективність та розвивати наші технічні можливості. Для цього необхідно вирішити багато питань, починаючи з впровадження комплексних ІТ-систем і закінчуючи удосконаленнями, які поліпшать поточну роботу наших бурових, видобувних і транспортних підрозділів», – цитує прес-служба голову правління «Нафтогазу України» Андрія Коболєва.

За інформацією прес-служби, для партнерства в рамках цифрової трансформації ІТ-функції визначені такі напрямки: підвищення ефективності співробітників, оптимізація внутрішніх процесів групи і впровадження штучного інтелекту в нафтогазовій галузі. Надалі сторони спільно визначать найбільш ефективну форму співпраці.

«Microsoft продовжує підтримувати багатьох світових лідерів нафтогазової галузі, допомагаючи компаніям проходити процес цифрової трансформації та впроваджувати технології у всіх аспектах організації. Ми вважаємо, що, завдяки експертизі та інноваційним рішенням Microsoft, група «Нафтогаз» має великий потенціал для підвищення своєї ефективності і зниження операційних витрат. Ми готові бути надійним діловим партнером у цій цифровій трансформації», – цитує прес-служба генерального директора «Майкрософт Україна» Яна Пітера Де Йонга.

Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.