Голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв / фото УНІАН

У зв'язку з відділенням газотранспортної системи Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" за підсумком 2020 року недоотримає 13 млрд грн чистого прибутку.

Про це повідомив очільник "Нафтогазу" Андрій Коболєв на конференції, присвяченій відділенню ГТС.

"Для нас як для групи це (відділення ГТС - УНІАН) означатиме приблизно мінус 13 млрд грн чистого прибутку наступного року. Це приблизно той ефект, на який ми очікуємо", - сказав Коболєв.

Відео дня

Читайте такожКоболєв назвавши вартість ГТС України без транзиту російського газу

Як повідомляв УНІАН, група компаній "Нафтогаз" за шість місяців 2019 року отримала чистий прибуток у розмірі 24,7 млрд грн, що майже удвічі більше за результат шести місяців 2018 року. Група досягла такого показника в основному за рахунок поліпшення фінансового результату сегментів "Інтегрований газовий бізнес" і "Транзит природного газу" (результат сегмента є операційний прибуток/(збиток), до якого додається ефект операційних курсових різниць).

У 2018 році "Нафтогаз" скоротив чистий прибуток на 64% - до 13,6 млрд грн.

Довідка УНІАН. НАК "Нафтогаз України" - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобуванням нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через мережу АЗС.