Фото УНІАН

Найбільша нафтовидобувна компанія "Укрнафта" за грудень 2019 року виплатила до бюджетів усіх рівнів 506,7 мільйона гривень ренти за видобуток нафти й газу, з цієї суми 25,3 мільйона гривень були спрямовані в місцеві бюджети, повідомляє прес-служба компанії.

Читайте також"Укрнафта" перемогла Росію у Верховному суді Швейцарії

"За грудень 2019 року "Укрнафта" виплатила 506,7 мільйона гривень рентної плати до державного та місцевих бюджетів різних рівнів за користування надрами. З них 25,3 мільйона гривень надійшли до місцевих бюджетів відповідно до закріпленого в законодавстві механізму розподілу рентної плати за видобуток нафти й газу", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Згідно з повідомленням, найбільші суми отримали громади та бюджети Сумській (10,6 мільйона гривень), Івано-Франківській (6 мільйонів гривень) і Полтавській (3,6 мільйона гривень) областей.

Зазначається, що надходження від рентної плати залежать від обсягу видобутку вуглеводнів в тому або іншому регіоні та використовуються громадами переважно для реалізації локальних інфраструктурних та соціальних проектів.

Повідомляється, що за дванадцять місяців 2019 року "Укрнафта" сплатила до бюджетів усіх рівнів податків на суму 12,47 мільярда гривень. У суму сплачених податків входять понад 60 мільйонів гривень, які компанія внесла в рахунок погашення простроченого податкового боргу. За даними Державної фіскальної служби України, "Укрнафта" входить до топ-10 платників податків.

Як повідомляв УНІАН, "Укрнафта" у 2018 році сплатила до бюджетів всіх рівнів 7,8 мільярда гривень ренти за видобуток нафти й газу, що на 36,7% більше показника за 2017 рік, з цієї суми 389,3 мільйона гривень були спрямовані в місцеві бюджети.

Довідка УНІАН. "Укрнафта" - найбільша публічна нафтогазова компанія України. На її частку припадає 68% видобутку нафти й конденсату, а також 11% видобутку газу в Україні. "Укрнафта" є одним з найбільших гравців на роздрібному ринку нафтопродуктів України: компанії належать понад 560 АЗС по всій території країни.

Акції "Укрнафти" включені в лістинг Української біржі (УБ) і фондової біржі ПФТС (м. Київ). Депозитарні розписки на акції "Укрнафти" торгуються на Франкфуртській фондовій біржі.