Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Кабінет міністрів під керівництвом Олексія Гончарука провалив роз'яснювальну роботу з населенням щодо платіжок за тепло і газ.

Читайте такожУкраїнці, які не споживали газ, все одно платитимуть за його транспортування

«Фактично, я думаю, що уряд провалив роз'яснювальну роботу. Це найважливіше - роз'яснювальна кампанія, комунікація та робота з місцевою владою. Для того, щоб люди у всіх регіонах відчули на собі зменшення платіжки за тепло», - сказав він під час виступу у Верховній Раді.

Відео дня

За словами Зеленського, платіжки у деяких громадян справді зменшилися, але через плутанину з платіжками і нарахуваннями люди цього не відчули.

«Ми знизили ціну на газ. Сьогодні ціна на 35% нижча, ніж минулого року, і найнижча за останні чотири роки. Але люди заплуталися через хаос з платіжками в січні і лютому. Десь вони стали менші, десь ні. Комусь нарахували абонплату за доставку газу наперед, десь порахували тим, хто взагалі газом не користується», - наголосив президент.

Як повідомляв УНІАН, українці з січня 2020 року розпочали отримувати окрему платіжку з нарахуваннями за доставку газу газорозподільними компаніями. Такі платіжки отримали в тому числі споживачі, які не користуються газом в домогосподарстві, а також нові споживачі.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук назвав поділ платіжок за газ на дві правильним кроком, але зазначив, що отримувати їх краще в одному документі.