REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомили в прес-службі Міненерго РФ за підсумками зустрічі міністра енергетики Росії Олександра Новака з міністром енергетики та природних ресурсів Вірменії Єрвандом Захаряном.

Новак зазначив, що традиційне співробітництво між двома країнами в енергетичній сфері отримало новий імпульс у зв'язку з приєднанням Вірменії до Договору про Євразійський економічний союз.

"В даний час Росія є основним постачальником до Вірменії нафтопродуктів. У поточному році безмитно поставлено близько 70 тисяч тонн нафтопродуктів. Безмитні поставки природного газу до Вірменії перевищили 1 мільярд кубометрів", - сказав він.

Відео дня

У ході двосторонньої зустрічі сторони підписали Протокол про внесення змін в Угоду між урядами Російської Федерації і Республіки Вірменія про порядок формування цін при постачанні природного газу від 2 грудня 2013 року.

В російському Міненерго підкреслили, що документ юридично встановлює зниження базової ціни на поставлений до Вірменії російський газ з 189 до 165 доларів за 1 тисячу кубометрів і визначає базові умови для забезпечення нормального функціонування ЗАТ "Газпром Вірменія".

Читайте такожУ Білорусі до опалювального сезону підняли ціни на газ

Як повідомляв УНІАН, раніше глава "Газпрому" Олексій Міллер повідомив, що контрактна ціна російського газу для України в четвертому кварталі поточного року знизиться до 252 доларів за тисячу кубометрів з 287,18 доларів в третьому кварталі, при цьому розмір можливої знижки від уряду РФ ще не визначений.

Пізніше глава Міненерго РФ Олександр Новак заявив, що РФ готова надати Україні знижку на газ у IV кварталі і обіцяє ціни "не набагато" нижче, ніж в третьому кварталі.