Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ наголошує на необхідності розширення і активізації співпраці України і Росії в енергетичній галузі, але не на засадах об’єднання НАК «Нафтогаз України» та ВАТ «Газпром».

Як передає кореспондент УНІАН, про це В.ЯНУКОВИЧ заявив сьогодні журналістам в Єнакієвому, коментуючи, зокрема, коментуючи ініціативу глави уряду Російської Федерації Володимира ПУТІНА щодо об’єднання «Газпрому» і «Нафтогазу».

«Перш за все, це був несподіваний експромт. Але це не означає, що це питання буде розглядатися Україною і вирішуватися», - заявив В.ЯНУКОВИЧ.

Відео дня

Водночас Президент України зауважив, що варіантів співпраці «Нафтогазу» і «Газпрому» зокрема та двох держав в енергетичній сфері загалом є багато.

«Це велике питання, що лежить, перш за все, у площині економіки. Що стосується політики, ми вважаємо, що наша головна політика – це захист національних інтересів», - наголосив В.ЯНУКОВИЧ.

Як повідомляв УНІАН, 30 квітня прем`єр-міністр РФ Володимир ПУТІН запропонував створити об`єднаний газовий холдинг за участю "Газпрому" і "Нафтогазу". Голова українського уряду Микола АЗАРОВ заявив про готовність вивчити цю пропозицію.

Керівник "Газпрому" Олексій МІЛЛЕР повідомив, що міністри енергетики Росії та України після травневих свят зустрінуться у Москві з керівництвом "Газпрому" і "Нафтогазу", щоб обговорити об`єднання компаній.

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ заявив, що до “експромту” В.ПУТІНА щодо об’єднання “Газпрому” і “Нафтогазу” треба ставитися прагматично, виходячи з інтересів України. На думку Президента, до такої ініціативи необхідно ставитися як до одного з можливих варіантів співпраці з Росією у газовому питанні.