Більша частина доходу "Оператора ГТС" піде до держбюджету / фото УНІАН

"Оператор ГТС України" за підсумками першого року свого функціонування планує отримати прибуток на рівні 60 мільярдів гривень, з них 35 мільярдів гривень сплатити до державного бюджету, що становить 3% всього бюджету.

Читайте також"Оператор ГТС" розповів, чим небезпечний для України запуск другої гілки "Турецького потоку"

Про це заявив під час онлайн-дискусії глава компанії Сергій Макогон,

Відео дня

"Дохід цього року ми очікуємо на рівні 60 мільярдів гривень. Загальний внесок нашої компанії до держбюджету ми очікуємо на рівні 35 мільярдів гривень - це близько 3% держбюджету. Я вважаю, що це дуже суттєвий внесок нашої компанії у розвиток країни", - сказав він.

За його словами, за підсумками перших шести місяців роботи компанії Оператор підтвердив свою спроможність до ефективного функціонування.

"Я вважаю, що Оператор відбувся. По-перше, ми забезпечуємо як транзит, так і транспортування газу для українських споживачів в повному обсязі. Наша компанія стає дуже потужною державною компанією", - додав Макогон.

Як повідомляв УНІАН, з 1 січня 2020 року функції оператора магістральних газопроводів перейшли від держкомпанії "Укртрансгаз" до "Оператору ГТС України", який був переданий в управління держкомпанії "Магістральні газопроводи України" (МДУ), підпорядкованої Міністерству фінансів України.