Ангела Меркель переконана, що "Північний потік-2" треба добудувати / REUTERS

Німецький уряд переконаний, що російський газопровід "Північний потік-2" необхідно добудовувати, навіть на тлі спроб США завадити завершенню проекту.

Читайте такожКраїни ЄС підписали ноту протесту проти втручання США в будівництво «Північного потоку-2»

Про це заявила канцлер Німеччини Анґела Меркель, передає DW.

Відео дня

Зокрема, вона згадала американські санкції, які США планують запровадити проти компаній, що братимуть участь у завершенні будівництва газопроводу.

"Ми не вважаємо ці екстериторіальні санкції, тобто ті, що розповсюджуються за межі Сполучених Штатів, правочинними", - зазначила Меркель.

Північний потік-2: історія санкцій США

  • 6 серпня 2020 року в США пригрозили санкціями німецькому порту через "Північного потоку-2".
  • 21 липня 2020 Палата представників Конгресу США схвалила зміни в законодавстві, які передбачають нові санкції проти компаній, причетних до будівництва російського газопроводу "Північний потік-2".
  • У травні 2020 року посол США в Німеччині Річард Гренелл заявив, що Вашингтон готовий ввести нові санкції через газопровід "Північний потік - 2". Крім того, Гренелл закликав федеральний уряд ФРН переосмислити свою політику щодо Росії.
  • У відповідь глава МЗС Німеччини Хайко Маас заявив, що наміри Вашингтона розширити санкції проти «Північного потоку-2» не вплинули на плани Берліна за проектом.