false

Україна може залучити близько 35-40 млрд євро приватних інвестицій для реалізації програми збільшення потужності відновлюваних джерел енергії до 30 ГВт до 2030 року.

Про це повідомив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко виданню Bloomberg.

"Коли ми говоримо про цю ініціативу 30 ГВт до 2030 року, мова йде не тільки про будівництво сонячних - і вітроелектростанцій – це також великі інвестиції в системи передачі, в системи зберігання енергії. Це в тому числі будівництво потужностей з виробництва зеленого водню. Згідно з нашими оцінками, це буде стояти від 35-40 млрд євро. Але ми говоримо про приватний капітал", - повідомив глава компанії.

Відео дня

Він зазначив, що глобальні енергетичні компанії виявляють великий інтерес до проекту, але для реалізації програми потрібна також підтримка від західних урядів і міжнародних інституцій.

"Ми бачимо величезний інтерес від глобальних міжнародних компаній взяти участь у цьому плані і що нам треба – це політичні гарантії від наших іноземних партнерів – урядів та інституцій. Я вірю, що приватний капітал готовий прийти в Україну, але потрібні гарантії політичних ризиків", - повідомив Тимченко.

Нагадаємо, під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі ДТЕК презентував програму 30 до 2030, що передбачає збільшення потужностей відновлюваної енергетики в Україні з поточних 9 ГВт до 30 ГВт до 2030 року.