В парламенті хочуть створити ТСК, щоб дослідити захист об’єктів енергетики / фото ua.depositphotos.com

Перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко згідно з процедурою декілька днів тому спрямував лідерам всіх фракцій пропозицію стосовно негайного створення тимчасової слідчої комісії з дослідження реалізації органами влади програми будівництва укриттів на об’єктах енергетики, які страждають від атак РФ. Про це нардеп повідомив у Facebook і закликав керівництво всіх фракцій не зволікати з реакцією.

"За останні дні в ході робочої поїздки побував на декількох таких обʼєктах і ще більше переконався в необхідності термінового створення такої ТСК. Мова йде не тільки і не стільки про проблему неефективного  використання величезних обсягів бюджетних грошей та покарання винуватців. Цим має займатися слідство та правоохоронні органи", – зазначив парламентарій.

За його словами, мова йде про "неефективну та безпорадну організацію самого процесу прийняття управлінських рішень в питанні енергетичної та національної безпеки, та абсолютно  неефективній системи контролю за їх реалізацією".

Відео дня

"Це стало абсолютно очевидним в ході виїзного засідання Комітету з енергетики та ЖКП в Харків та відвідування постраждалих об’єктів", – підкреслив парламентарій.

Удари по енергетиці

Росія систематично завдає ударів по енергетичним об’єктам в Україні. РФ могла почати бити по українській енергетичній інфраструктурі саме навесні з двох причин.

Так, унаслідок масованої ракетної атаки в ніч на четвер, 11 квітня, війська РФ повністю зруйнували Трипільську ТЕС – найпотужнішу електростанцію в Київській області. Тоді компанія "Центренерго" спростувала фейк про те, що на облаштування захисту для Трипільської ТЕС від російських ракет і дронів було виділено з держбюджету 9,7 млрд грн.

Вас також можуть зацікавити новини: