Бензин краще зберігати в каністрах / фото УНІАН

Всім власникам автомобілів обов'язково потрібно мати запас бензину, особливо зараз, у воєнний час, коли можливі будь-які проблеми з його наявністю на АЗС. Це також стосується бензину для господарських цілей: генераторів, бензопил і косарок. У зв'язку з цим варто знати, в чому зберігати бензин на тривалий термін і як правильно зберігати бензин в каністрі.

Як правильно зберігати бензин в каністрі

Відповідь на питання, чи можна зберігати бензин в каністрі, взагалі дуже проста - можна. Давайте розберемося - як зберігати бензин в каністрі.

Відео дня

Найбільше підходять для тривалого зберігання бензину стандартні металеві каністри: бажано сталеві, але і алюмінієві теж можна. Вони повинні бути щільно закритими і перебувати в прохолодному місці (ідеальна температура зберігання 15-20 градусів), а також не піддаватися сонячному впливу. Згідно з державним стандартом зберігати бензин в таких умовах можна до одного року. При цьому варто пам'ятати, що з часом якість бензину все одно буде змінюватися у гіршу сторону, і його октанове число поступово буде знижуватися.

Чи можна зберігати бензин в пластиковій каністрі

Для зберігання палива крім металу можна використовувати й іншу тару, але проблема в тому, як довго можна зберігати бензин в пластиковій каністрі. При виборі пластикової тари варто знати, що вона не підходить для тривалого тримання бензину: так він зберігається не більше 3-6 місяців. Бензин починає взаємодіяти з пластиком і його якість стрімко знижується. В якості альтернативи багато хто вважає, що можна зберігати бензин в пластиковій пляшці з-під води. Так тримати бензин не бажано, а в крайніх випадках можна використовувати такий метод для недовгого транспортування палива. Важливо, щоб пляшки щільно закривалися, але і на заправках паливо так не відпускають покупцям.

Важливі поради щодо зберігання бензину 

Тривалість того, скільки можна зберігати 92 бензин, безпосередньо залежить від дотримання правил його тримання – але терміном в основному не більше року.

Варто знати, що бензин з маслом зберігається не більше восьми тижнів, потім  він вже починає стрімко втрачати свої якості.

Тим же, хто з тих чи інших причин не має можливості зберігати бензин в каністрі, потрібно знати, скільки можна зберігати бензин в баку. Термін зберігання палива в автомобільному баку залежить від температури середовища (яка може постійно змінюватися) і марки бензину, і тому може бути різним. Але так зберігати бензин не рекомендується, тому що через це його якість буде падати значно швидше, ніж при зберіганні в каністрах.