Ілюстрація REUTERS

Державний «Укрексімбанк» направив до державного бюджету України частину чистого прибутку у розмірі 588 млн гривень на виплату дивідендів.

Читайте такожУкраїна за 10 років витратила на держбанки майже $16 мільярдів - ЄБРР

Про це йдеться в повідомленні на сайті банку.

Відео дня

«За результатами діяльності у 2017 році АТ «Укрексімбанк» отримав прибуток у розмірі 784 млн грн та перерахував до державного бюджету України частину прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів, у розмірі 588 млн гривень», - йдеться в повідомленні.

Довідка УНІАН. Відрахування дивідендів банком здійснено відповідно до ст. 11 закону "Про управління об'єктами державної власності" та постановою Кабінету міністрів від 28 лютого 2018 року №139 "Про затвердження базового нормативу відрахування частки прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів за результатами фінансово-господарської діяльності в 2017 році господарських товариств, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави". Для "Укрексімбанку" цей норматив становить 75% чистого прибутку, отриманого за 2017 рік.

«Укрексімбанк» працює на ринку України з 1992 року та є одним із найбільших банків за обсягом активів. 100% акцій банку належать державі.