Ілюстрація REUTERS

Уповільнення споживчої інфляції в Україні в січні до 9,2% в річному вираженні практично відповідало траєкторії прогнозу Національного банку України.

Читайте такожУ Нацбанку вважають зміцнення гривні короткочасним явищем

Як повідомляється на сайті регулятора, поточна динаміка споживчої інфляції та її складових свідчать про ослаблення інфляційного тиску.

Відео дня

"Національний банк очікує, що жорстка монетарна політика і надалі сприятиме поступовому зниженню споживчої інфляції та її повернення в межі цільового діапазону 5% плюс/мінус 1 п. п. в середньостроковій перспективі", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, інфляція в Україні в січні 2019 року в річному вираженні у порівнянні з січнем 2018 року становила 9,2%, сповільнившись з 9,8% в аналогічному вимірі місяцем раніше.

Державний бюджет України на 2019 рік заснований на макроекономічному прогнозі зі зростанням реального ВВП на 3% при інфляції 7,4%.

Національний банк України прогнозує у 2019 році уповільнення інфляції до 6,3%, Міжнародний валютний фонд і Світовий банк – до 7,3%.

Згідно з консенсус-прогнозом опитаних УНІАН експертів, поточного року в Україні очікується уповільнення темпів зростання споживчих цін до 7,2%.