Ілюстрація REUTERS

Найбільші у світі компанії, що займаються обміном інтернет-повідомлень, сподіваються досягти успіху там, де крипто-стартапи криптовалюти зазнали невдачі. Вони хочуть ознайомити споживачів з альтернативним світом цифрових монет.

Читайте такожАмериканський банк JPMorgan Chase створив власну криптовалюту

Про це пише Liga.net.

Відео дня

"Facebook, Telegram та Signal, планують протягом наступного року розгорнути нові криптовалюти, які призначені для того, щоб користувачі могли відправляти гроші через популярні месенджери, в тому числі з допомогою Venmo або PayPal, які допоможуть подолати кордон", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що найочікуваніший, але потайний проект перебуває в стадії реалізації у Facebook. Компанія працює над монетою, яку користувачі WhatsApp (якою володіє Facebook), можуть миттєво відправити друзям і родичам. Про це повідомляють джерела редакції.

Гігант соціальних мереж, за їх інформацією, вже провів переговори з криптовалютними біржами щодо продажу монети Facebook споживачам.

Telegram, що нараховує близько 300 мільйонів користувачів в усьому світі, також працює над цифровою монетою. Signal, сервіс зашифрованих повідомлень, популярний серед захисників конфіденційності, теж це робить. Так само, як і найбільші програми для обміну повідомленнями в Південній Кореї і Японії, Kakao та Line.

У компаній, які займаються обміном повідомленнями, є охоплення, який затьмарює прихильників більш ранніх криптовалют. Facebook і Telegram можуть зробити цифрові гаманці для криптовалют доступними в одну мить для сотень мільйонів користувачів.