Ілюстрація / REUTERS

Збитки провідних британських компаній від виходу зі складу Євросоюзу можуть скласти 348 мільйонів фунтів (455 мільйонів доларів).

Такі перспективи чекають Лондон в тому випадку, якщо Brexit відбудеться без угоди з Брюсселем, пише Bloomberg.

За даними видання, найбільші витрати понесе Royal Bank of Scotland — 100-150 мільйонів фунтів (130-196 мільйонів доларів). Ці гроші підуть на отримання нової ліцензії, яка дозволить працювати в ЄС (за британською робити це не вийде) і на перенесення активів в Амстердам.

Відео дня

Далі слідує ще один банк — HSBC. На «планування дій у надзвичайних ситуаціях» (відкриття нових філій та отримання нових ліцензій) він вже витратив 179 мільйонів доларів.

Читайте такожУряд Британії призупинив підготовку до Brexit без угоди – ЗМІ

На третьому місці — фармацевтична компанія AstraZeneca, яка вже витратила на підготовку до Brexit 40 мільйонів доларів. У таку суму їй обійшлися організація випробувань в ЄС, переклад ліцензій та підготовка до нових митних угод.

Також автори дослідження відзначили страхову компанію lloyd's Hiscox (15 мільйонів доларів), інжинірингову компанію Babcock (13 мільйонів доларів) і авіакомпанію-лоукостер EasyJet (11,8 мільйона). Останній довелося відкрити нову штаб-квартиру в Австрії.

Спочатку Brexit повинен був відбутися 29 березня, потім терміни кілька разів переносилися. На початку квітня Лондону вдалося домовитися з Брюсселем про відстрочку до 31 жовтня. За цей час сторони повинні будуть розробити взаємоприйнятний договір, який дозволить згладити наслідки виходу Великобританії з ЄС. В іншому випадку буде застосовано варіант Brexit без угоди.