ПриватБанк забив свої банкомати готівковою гривнею / фото УНІАН

Після новин про скасування націоналізації Приватбанку банк конвертував гривні на суму 3,1 мільярда гривень щоб під зав'язку забити готівкою свої каси та банкомати.

Читайте такожСуд визнав незаконною націоналізацію «ПриватБанку», в НБУ обіцяють судитися далі

Про це повідомляє UBR.ua.

Відео дня

"З початку 2017 року (коли й почали відстежувати такі цифри) це один з найвищих показників. Зазвичай банки так затарюються готівкою перед довгими вихідними (новорічними святами або вихідними на травневі 2019), щоб максимально заповнити банкомати", - йдеться в повідомленні.

Цього ж разу різко збільшені "апетити на готівку" фінансистів експерти пов'язують виключно з ситуацією навколо ПриватБанку.

Нагадаємо, РНБО чітко рекомендувало керівництву банківської системи та безпосередньо менеджменту державного ПриватБанку поповнити готівкою відділення та банкомати, щоб у жодному разі не запроваджувалися жодних обмежень. І не існувало проблем зі зняттям грошей.

Варто зазначити, що валютний ринок відреагував на вливання коштів вельми позитивно: практично за добу готівковий курс долара в обмінниках Києва просів майже на 20 копійок – з 27,25 гривні/долар до 27,05 гривні/долар (на ранок вівторка).