У новому Кабміні об'єднають два міністерства / фото УНІАН

Парламентська фракція "Слуга народу" пропонує об'єднати Міністерство економічного розвитку і торгівлі з Міністерством аграрної політики та продовольства в одну структуру. Про це йдеться у відповідному документі за підписом голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії.

Читайте такожСтало відомо, хто стане міністром інфраструктури

Міністерство аграрної політики і продовольства України було створено в 2010 році шляхом реорганізації існуючого раніше Міністерства аграрної політики України. Функціями відомства є забезпечення продовольчої безпеки країни, формування політики в сфері сільського господарства та харчової промисловості.

Відео дня

Також парламентська фракція «Слуга народу» запропонує майбутньому прем'єр-міністру Олексію Гончаруку призначити Оксану Маркарову міністром фінансів, а Тимофія Милованова - міністром розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, йдеться в зверненні фракції «Слуга народу» до Гончарука.

Згідно з повідомленням, у новому Кабінеті міністрів будуть об'єднані Міністерство економічного розвитку і торгівлі та Міністерство аграрної політики і продовольства.

Довідка УНІАН. Тимофій Милованов за освітою економіст. Навчався в КПІ і Києво-Могилянській Академії, закінчивши які отримав два магістерських дипломи. У 1999 році отримав ступінь магістра економіки в Київській школі економіки. У 2004 році отримав ступінь PhD з економіки в Університеті Вісконсин-Медісон.

Викладав в Пенсильванському університеті, Університеті Бонна, Університеті штату Пенсільванія та Університеті Піттсбурга.

Проводить дослідження в галузі теорії ігор, теорії контрактів та інституційного дизайну.

У 2014 і 2015 роках Forbes Ukraine включав Тимофія Милованова до рейтингу найкращих українських економістів - Top Economic Thinkers.

Милованов також є співзасновником аналітичної платформи VoxUkraine. Її основною метою є діяльність, спрямована на розвиток економічної дискусії і надання якісної аналітики економічних та інших найважливіших процесів в Україні.

Влітку 2015 року Милованов став членом міжнародної академічної ради Київської школи економіки (KSE), нині є її почесним президентом.

7 липня 2016 року постановою Верховної Ради України №1440 призначений Членом Ради Національного банку України строком на 5 років.

Влітку 2019 організував тижневе навчання від Київської школи економіки для майбутніх нардепів від "Слуги народу".

Оксана Маркарова є чинним міністром фінансів в уряді Володимира Гройсмана.