Ілюстрація / REUTERS

Міністерство фінансів України чекає від Національного банку уточнені прогнозні показники курсу гривні для підготовки проекту державного бюджету на 2020 рік.

Читайте такожЗростання цін в Україні перевищило прогнози: Нацбанк назвавши причини

Про це написала міністр фінансів України Оксана Маркарова в соцмережі Facebook.

Відео дня

За її словами, щоб новий уряд міг вчасно подати проект держбюджету після призначення, Мінфін і головні розпорядники рухаються у відповідності з графіком бюджетного процесу.

"Чекаємо оперативне уточнення макро або підтвердження поточного прогнозу і доводимо граничні показники розпорядникам", - зазначила Маркарова.

Вона нагадала, що уряд затвердив прогноз на 3 роки, проте з урахуванням результатів роботи за 7 місяців 2019 року Мінфін направив запит до НБУ щодо можливих уточнень прогнозу курсу на 2020-2022 років.

"У той час як український бізнес/компанії-експортери скаржаться на посилення гривні, що впливає на їх конкурентоспроможність, для Мінфіну головне, щоб бюджет, який ми плануємо, був реалістичним. А це означає, що він має базуватися на максимально точному прогнозі", - пояснила Маркарова.

Довідка УНІАН. Державний бюджет України на 2019 рік передбачає доходи в розмірі 1,026 трильйона гривень, витрати - 1,112 трильйона гривень, граничний обсяг дефіциту - 89,989 мільярда гривень.

Згідно з Бюджетним кодексом, уряд повинен подати у Верховну Раду проект бюджету на наступний рік до 15 вересня.