Уряд Олексія Гончарука має знизити вартість комунальних послуг / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявив, що з новим урядом «доведеться попрощатись», якщо він не врегулює проблему високих тарифів на комунальні послуги.

Про це він сказав в інтерв'ю на телеканалі "1+1" у програмі «100 днів президента України».

«Задача є, поставлена новому уряду: вони повинні показати модель. І якщо модель не буде зменшення комуналки, будемо прощатися з урядом. Все що вони зможуть, вони зроблять. Питання не в тому, яка ціна комуналки, питання в тому, який відсоток від того, що отримує людина пенсії чи зарплати, вона сплачує за комуналку. Це ж питання. І таку структурну проблему, таке структурне завдання ставиться новому уряду», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожЗеленський припустив, що нова Рада може проіснувати один рік

За словами президента, не може людина сплачувати за комунальні послуги 50, 60, 70, 80 чи 90 відсотків суми, яку отримує.

«Ну просто не може. Помре людина. Навіщо ми працюємо, для кого, навіщо ці складні економічні формули? Тобто вони (новий уряд – УНІАН) знають мою позицію і щось готують», - повідомив він.

Крім того, президент зазначив, що новий уряд має попрацювати над тим, що відсотки за кредитами були нижчими.

«Така ж історія готується з приводу кредитування. Готують, щоби послабити цей відсоток, щоб відсоток був зменшений. Готують формат, щоб у 20-му році у людей була можливість купувати ті чи інші речі, нерухомість чи землю. Купувати за інший відсоток. Тому що я розумію, що таке 17-18%. Просто неможливо сплачувати такий кредит», - додав президент.