В Україні можуть леглізувати ринок криптовалют / фото УНІАН

Легалізація ринку криптовалют в Україні допоможе стимулювати інвестиції в економіку і значно прискорити темпи зростання ВВП.

Такий прогноз озвучив фінансист Василь Горбаль, передає «Обозреватель». "Якщо легалізувати крипторинок в Україні, то це дасть темпи зростання, співрозмірні з темпами зростання після відкриття ринку землі", – порівняв він.

Читайте такожДолар трохи подорожчав: свіжі курси

Відео дня

Горбаль нагадав, що легалізація фінансових операцій із криптоактивами зараз активно обговорюється. "Хоча поки що це тільки заяви", – звернув він увагу.

На думку експерта, визнання криптовалют на державному рівні мотивує український бізнес вкладати гроші в національну економіку.

Він зазначив, що українці "тримають на руках", за різними оцінками, близько 40-60 млрд доларів: ці активи виводяться в бізнеси за кордоном, зберігаються в кеші або вкладаються в криптовалюти, причому останній варіант набуває все більшої популярності.

"Треба стимулювати до інвестування цих коштів в український фондовий ринок, в українські проєкти тощо. А для цього потрібно створити необхідні умови", – наголосив Горбаль.

Фінансист уточнив, що активізація внутрішніх інвестицій, серед іншого, допоможе Україні перейти на більш "паритетні" відносини з міжнародними кредиторами.