Ілюстрація REUTERS

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб проведе аукціон з продажу пулу кредитів юридичних осіб, що перебувають на балансі ліквідованого "ВТБ Банку".

Читайте такожЗаволодіння нерухомістю "ВТБ Банку" на 100 мільйонів: справу передано до суду

Як повідомляється на сайті фонду, до складу пулу увійшли права вимоги по 25 кредитами юридичних осіб, загальна заборгованість по яких склала 1,778 мільярда гривень, а стартова ціна пулу - 377 мільйонів гривень.

Відео дня

Середня прострочена заборгованість за кредитами становить 7 років. При цьому з 19 кредитами тривають судові провадження, а 2 кредиту знаходяться на розгляді Державної виконавчої служби.

В забезпечення по кредитах комерційна і житлова нерухомість, земельні ділянки, цінні папери, товари в обороті, фінансове поручительство, майнові права, обладнання. Однак багато кредити мають проблеми із заставою через банкрутство або ліквідацію заставодавців.

Також повідомляється, що торги пройдуть 27 грудня в системі ProZorro.Продажу за голландської моделі аукціону.

Як повідомляв УНІАН, Фонд гарантування вкладів 19 грудня 2018 року почав ліквідацію "ВТБ Банку". З 28 листопада минулого року в банку працювала тимчасова адміністрація на підставі рішення Національного банку про визнання фінустанови неплатоспроможним.

"ВТБ Банк" працює на ринку України з 1992 року і входив до двадцятки найбільших банків за обсягом активів. Банк належав російському державному "ВТБ Банку".