Ілюстрація REUTERS

Рекордний урожай став одним з важливих факторів зростання ВВП, темпи якого у другому і третьому кварталі 2019 року перевищували 4%.

Читайте такожУкраїна збільшила експорт зерна майже на третину - до 30 мільйонів тонн

Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Відео дня

"Одним з важливих чинників цього зростання був черговий рекорд з урожаю зернових", - сказано в повідомленні.

При цьому в міністерстві зазначають, що потенціал для подальшого зростання продуктивності в сільському господарстві – дуже високий, а його реалізації сприятиме запуск прозорого та цивілізованого ринку землі.

Крім того, високий урожай та жвава торгівля сприяли зростанню експорту, який в третьому кварталі 2019 року прискорився до 13,5%.

"Серед компонентів з боку виробництва основними драйверами зростання залишалися сільське господарство в умовах збору рекордних обсягів врожаю зернових культур, а також сфера торгівлі на тлі збереження високої споживчої активності", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, за даними Державної служби статистики України, зростання української економіки у другому кварталі 2019 року в річному вираженні прискорилося до 4,6%.

При цьому Держстат погіршив оцінку зростання реального ВВП України в третьому кварталі 2019 року до 4,1%.

Урожай зернових в Україні у 2019 році становить рекордні 75,2 мільйона тонн, що на 4,1 мільйона тонн більше, ніж роком раніше.