Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів має намір продовжувати політику низької та стабільної інфляції, оскільки такі показники дозволять Національному банку України знижувати процентні ставки в найближчі місяці.

Читайте такожГривня продовжує зміцнюватися: скільки коштує долар

Про це написав на своїй сторінці в Facebook міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

Відео дня

"Низька та контрольована інфляція - це запорука економічного зростання в довгостроковому періоді й умова для низьких номінальних і реальних процентних ставок. В економічній історії майже немає прикладів стабільного економічного зростання високими темпами при значній інфляції. Тому уряд і надалі підтримуватиме політику низької й стабільної інфляції як необхідної передумови для економічного зростання", - написав він.

За словами міністра, на сьогодні інфляція опустилася нижче цільового діапазону інфляції НБУ і це дає усі підстави для продовження зниження процентних ставок у найближчі місяці.

Як повідомляв УНІАН, згідно з даними Державної служби статистики України, споживча інфляція в Україні в січні 2020 року в річному вираженні у порівнянні з січнем 2019 року склала 3,2%, сповільнившись з 4,1% у грудні.

У порівнянні з попереднім місяцем споживчі ціни в січні цього року зросли на 0,2%.