Wikipedia

Центральний банк Китаю попередив про подальшу нестабільність курсу юаня, проте підкреслив відсутність намірів щодо ведення «валютної війни» за допомогою девальвації національної валюти, пише «Дождь» з посиланням на Guardian.

За словами головного економіста ЦБ Ма Цзюня, китайський уряд не має "ні намірів, ні необхідності вступати у валютні війни". Він додав, що Пекін планує втручатися в ситуацію з юанем тільки для боротьби з «надмірною» волатильністю.

Минулого тижня китайський регулятор несподівано оголосив про девальвацію юаня щодо долара США приблизно на 3%. Це зниження стало найсерйознішим за 20 років, і стало найбільш обговорюваною подією у економістів та інвесторів різних країн. Guardian зазначає, що деякі аналітики вбачають у цьому рішенні ЦБ спробу зробити дешевшим експорт.

Відео дня

У липні фондовий ринок Китаю пережив серйозний обвал, який пов'язували з наміром влади країни утриматися від подальших заходів щодо стимулювання економіки. У підсумку Пекіну довелося втрутитися і послабити жорсткі правила кредитування.