Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко / Фото УНІАН Володимир Гонтар

Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні призначив Юлію Підкоморну заступником міністра енергетики, а Семена Кривоноса - головою Державної інспекції архітектури та містобудування, а також тимчасово поклав виконання обов'язків міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства на Ірину Новікову.

Про це у своєму Телеграм-каналі написав народний депутат Олексій Гончаренко.

Читайте такожНардепи підтримали відставку міністра Петрашка

Відео дня

Також Кабмін погодив кандидатуру Сергія Саніна на посаду начальника Державної установи "Держгідрографія", а також тимчасово поклав виконання обов'язків генерального директора Державного підприємства "Чорнобильська АЕС" на Валерія Сейду.

Звільнення Петрашка і Криклія: що відомо

  • У п'ятницю, 14 травня, стало відомо, що до Верховної Ради України надійшли заяви про відставку від міністрів розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка та інфраструктури Владислава Криклія.
  • За інформацією ЗМІ, міністра інфраструктури Владислава Криклія та міністра економіки Ігоря Петрашка попросив піти у відставку президент Володимир Зеленський.
  • "По Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства відчувався певний дефіцит ініціатив, зокрема, в питаннях захисту української промисловості та підприємців під час коронакризи. Були й претензії з боку парламентаріїв щодо недостатньої комунікації з міністерством", - розповів журналістам радник глави ВП з антикризових комунікацій Михайло Подоляк.
  • Заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук зазначила, що депутати не бачили від Петрашка будь-яких проривних ідей, які необхідні зараз для зміцнення економіки.
  • Тепер посаду міністра економіки прогнозують нинішньому голові Державної податкової служби Олексію Любченку.
  • 18 травня 2021 року Верховна Рада України прийняла відставку міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка.