Канада виділить понад 21 млн доларів на проекти в Україні / фото УНІАН, Микола Тис

Канада виділить понад 21 мільйон Канадських доларів (16 млн доларів США) на реалізацію проектів в Україні. Кошти розподілять між шістьма проектами. 

"Внесок Канади у розмірі понад 21 мільйон доларів у фінансування проектів спрямований на зміцнення безпеки, підзвітності та стабілізації України перед обличчям агресії Росії, що триває", – йдеться на сайті канадського уряду. 

Більшу частину з виділеної суми отримає компанія Tetra Tech. Їй виділять 7,5 млн доларів, призначених для навчання та забезпечення обладнанням українських саперів. Крім того, гроші підуть на підвищення інформованості українського населення про мінну небезпеку.

Відео дня

Близько 5 млн доларів отримає Офіс спеціального представника Генерального секретаря ООН з сексуального насильства під час конфлікту. Ці кошти будуть спрямовані на підтримку жертв сексуального насильства та допомогу правоохоронним органам у документуванні подібних злочинів.

Крім того, 4,8 млн доларів направлять організації Alinea International, яка залучена до реформування Нацполіції у військовому контексті. Ще 3 млн доларів перерахують на рахунок Німецького Фонду Маршалла США для підтримки українських медіа та громадянського суспільства на звільнених територіях.

Зазначається, що залишок коштів розподілять між програмою підтримки України ОБСЄ та організацією "Жіночі ініціативи за гендерну справедливість".

Війна в Україні: роль Канади

Наприкінці січня Канада пообіцяла передати Україні 4 танки Leopard 2 і відправити канадських військових на допомогу країнам Європи для навчання українських військових. Вже 6 лютого до Польщі прибув перший з обіцяних танків.

Раніше повідомлялося, що Канада передасть Україні 200 бронеавтомобілів Senator в рамках військової допомоги для відбиття російської агресії.

Крім того, на початку лютого Уряд Канади запровадив нові санкції проти Росії через її повномасштабну війну проти України. До нового списку потрапили 38 фізичних та 16 юридичних осіб, причетних до поширення дезінформації та пропаганди РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: