Канадський бронеавтомобіль Senator / скріншот

Канада передасть Україні 200 бронеавтомобілів Senator в рамках військової допомоги для відбиття російської агресії. Про це заявила міністр оборони країни Аніта Ананд в коментарі для National Post.

Вона зазначила, що з початку 2022 року Канада надала Україні військову, економічну, гуманітарну та іншу допомогу на загальну суму понад 5 мільярдів доларів, у тому числі понад 1 мільярд доларів військової допомоги. 

"Я тільки що оголосила про додаткове пожертвування 200 бронеавтомобілів виробництва компанії "Рошель" (...). Ці автомобілі забезпечують безпечне перевезення персоналу та обладнання, а також медичну евакуацію. Вони дозволяють солдатам завчасно виявляти загрози, а їх броня допоможе захистити війська", – заявила вона.

Відео дня

За даними The Globe and Mail, йдеться про Senator APC. Минулого року Україна вже отримала близько сотні таких машин. Вони являють собою великий позашляховик на колісному шасі з посиленим бронюванням, що дозволяє протистояти не тільки стрілецькій зброї, але навіть мінам і гранатам. У відділенні для десанту може вміститися до 6-7 солдатів.

Канадська допомога Україні

З перших днів повномасштабного вторгнення Росії Канада стала одним з постачальників зброї в Україну. Також країна почала вводити санкції проти Росії, почавши відразу з Путіна і Лукашенка.

У березні Канада запустила спеціальну міграційну програму для українців, яка дозволила прийняти в країні десятки тисяч біженців.

Деяка кількість канадських добровольців захищають Україну в лавах інтернаціонального легіону.

Вас також можуть зацікавити новини: