Ілюстрація REUTERS

Національний банк України відзначає відновлення попиту на робочу силу і пожвавлення українського бізнесу після ослаблення карантину, повідомляється на сторінці регулятора в соцмережі Facebook.

Читайте такожКарантин в Україні: більшості компаній знадобиться до року на відновлення

«У світі відновлюються позитивні настрої. Країни пом'якшили карантин і розширили заходи з підтримки економіки. З'явилися новини про попередні позитивні результати клінічних випробувань однієї з вакцин від коронавірусу. Все це сприяє активізації бізнесу і відновленню здорового апетиту інвесторів», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

За інформацією НБУ, пожвавлюється й український бізнес. Зокрема, у другій декаді травня зросли попит та обсяги виробництва електроенергії, що говорить про поступове відновлення економічної активності після ослаблення карантину.

«Оптимістично виглядає і ринок праці. Попит на робочу силу відновлюється у всіх сферах, не тільки в секторі послуг. Звичайно, кількість вакансій не досягла докризового рівня, але збільшується», - наголошується в повідомленні.

Також у НБУ відзначили незначне подорожчання продуктів харчування за останній тиждень. Зокрема, за даними регулятора, дещо зросли ціни на крупи, яловичину та фрукти. Водночас знижувалися ціни на овочі. Також подешевшали ліки, в тому числі і ззавдяки збереженню сприятливої ситуації на валютному ринку.

Як повідомляв УНІАН, уряд запровадив в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Пізніше він був продовжений до 24 квітня, а потім - до 22 травня. З 11 травня в країні почали поступово пом'якшувати карантин.

Кабінет міністрів прийняв рішення про встановлення адаптивного карантину в Україні з 22 травня по 22 червня.

При цьому МОЗ заявив, що, згідно з показниками епідемічної ситуації в регіонах, до другого етапу пом'якшення карантину готові 13 областей, водночас 11 разом з Києвом опинилися не готові до цього.