Макропрогноз може змінюватися не більше двох разів на рік / фото УНІАН

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства найближчим часом не планує переглядати макроекономічний прогноз на цей рік, про що під час спілкування з журналістами повідомив голова міністерства Ігор Петрашко.

Читайте такожБюджетний процес в Україні проходитиме з урахуванням коронавірусу – Мінфін

"Зрозуміло, що ми будемо його уточнювати, і ми ведемо постійну роботу в даному напрямку. Макропрогноз не може змінюватися щомісяця або два, він здебільшого змінюється два рази на рік... З точки зору уряду, будь-яка зміна макропрогнозу тягне за собою бюджетні речі", - сказав міністр.

Відео дня

"Наші розрахунки по макропрогнозу мають право збутися. Найважливіше – це обсяг ВВП та зайнятість. Це дві речі, які для нас важливі... Поки що ми бачимо, що по ВВП ми рухаємося в нашому фарватері", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці березня Кабінет міністрів затвердив оновлений макроекономічний прогноз, який передбачає, що середньорічний курс національної валюти у 2020 році становитиме 29,5 гривні за долар США.

Крім цього, оновлений макропрогноз передбачає падіння валового внутрішнього продукту на 3,9%, зростання інфляції з 5,6 до 8,7%; середньомісячну зарплату 11 тисяч гривень, яка з урахуванням інфляції фактично не зміниться у порівнянні з 2019 роком; безробіття на рівні 9,4%, що на 1,3% більше, ніж у попередньому прогнозі.