фото УНІАН

Оплата комунальних послуг через непідконтрольні Україні банки не буде зарахована.

Про це йдеться у заяві Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Зазначається, що представники окупаційної влади або збирають з населення готівку начебто для оплати за надані послуги, або скеровують перерахування коштів на рахунки місцевих банківських установ, що не мають ліцензій Національного банку України.

Відео дня

"Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, попереджає споживачів, що перерахування коштів за надані житлово-комунальні послуги на рахунки підконтрольних окупаційній владі банківських установ або сплата готівкою не зараховується як оплата", - йдеться у заяві.

У комісії підкреслили, що сплата за вказані послуги має відбуватись виключно на рахунки електро-, газопостачальних та комунальних підприємств, відкриті у встановлений законодавством України спосіб.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти заволоділи базою даних боржників українських банків і почали їх переводити в російські.

Вас також можуть зацікавити новини: